Lama Ole Nydahl – Oficiální stránky

Novoroční dopis Lamy Oleho Nydahla

Publikováno 03. 01. 2014

Ve svém tradičním Novoročním dopise Lama Ole Nydahl oslovuje své žáky, přátele a příznivce se souhrnem vývoje a významných událostí předchozího roku.

Původní dopis v anglickém jazyce si můžete stáhnout zde ve formátu pdf.

Níže následuje český překlad.

__________________________________________________

31. prosince 2013

Nejdražší přátelé Diamantové cesty odevšad,

jelikož se vzrušující rok Hada proměňuje v rok cválajícího Koně, máme mnoho co slavit. Překážky se rozplynuly a objevila se nová a prohlubující se přátelství. Navíc shledáváme, že je naše práce stále více oceňována představiteli několika zemí. Takové vztahy obohacují naši práci po celém světě a rovněž jsou poctou pro naši vznešenou linii. Protože stále více našich přátel jedná nebo promlouvá, aby ochránili svobodu našich žen, projevu a společnosti, máme důvod cítit se všichni kolektivně hrdí.

Naše centra, fyzický základ pro naši práci, také vykazují nejpřesvědčivější rozvoj. Jelikož si uvědomujeme bohaté zkušenosti, které nabízejí, přirozeně zpřístupňujeme jejich užitek stále většímu počtu lidí. A tak se menší centra zvětšují a pronajatá někdy kupují, čímž vzniká trvalá a rostoucí radost po celém světě. Budování na našem stávajícím majetku vytvořilo velkolepý základ pro budoucnost. Vzhledem k začátkům v raných sedmdesátých letech vede Eurasie. Mimoto Amerika – Severní, Střední i Jižní – Austrálie a Nový Zéland sjednocují svoji aktivitu ve městech i místech pro meditaci v ústraní napříč jejich rozlehlými územími.

Tímto způsobem, napříč nábožensky svobodnými zeměmi světa, jsme propojení a sjednocení, zatímco sdílíme moudrost a metody s moderní společností.

Rozvoj Evropského Centra je široce vnímán jako jedinečný dárek pro nás pro všechny, inspirující skvělé idealisty všech profesí. Náš stavební tým se neustále zdokonaluje. V obklopení jeřábů, bagrů a přátel, kteří jsou držiteli mnohočetných ngönder a phow, je mnoho co se učit. V živém pohledu Velké pečeti se zkušenosti stávají vědomými kroky ke zrealizování plného potenciálu mysli. Takové nadšení, štědrost a zralost se stanou školou pro život a propojí lidi ještě víc.

Naše poděkování za to, že dnešních 650 center Diamantové cesty funguje a jsou stále informována, patří internetu, který nás propojuje. Díky využívání informací a dozrávání prostřednictvím meditací, manter a nejvyššího pohledu Diamantové cesty máme ten nejskvělejší z pokladů k tomu, abychom přinesli světu osvícení.

Pokud to neuděláme my, kdo jiný?

Naše nejhlubší poděkování patří J. S. 17. Karmapovi Thaje Dordžemu a Šamarovi rinpočhemu. Ať jsou jejich přání naplněna a ať žijí dlouho!

S láskou a vděčností také od Tomka, Geriho & Caty

váš,

Lama Ole