Lama Ole Nydahl – Oficiální stránky

V Polsku vyšla nová kniha Lamy Oleho Nydahla s názvem „Být užitečný“

Publikováno 31. 05. 2014

V Polsku vyšla nová kniha Lamy Oleho Nydahla s názvem Být užitečný (polsky: Byc pozytecznym). Kniha přeložená z německé verze „Nützlich sein“ jasně vyzdvihuje, jak může být buddhistická moudrost přenesena do moderní společnosti a skutečně pomoct lidem rozvíjet jejich potenciál. Lama Ole Nydahl je úspěšný autor několika knih o buddhismu, které byly přeloženy do mnoha jazyků.

Během prvního dne, kdy Lama Ole Nydahl zavítal do Varšavy, se zúčastnil diskuzního panelu. Mezi debatujícími byl Wojciech Eichelberger, známý polský psycholog, a Sylwia Zarzycka, právnička a zakladatelka nadace pomáhající dětem s nevyléčitelnými onemocněními. Více než hodinu hovořili o podobných tématech, které buddhismus a vysoce rozvinutá západní kultura představují: altruismus, soucit a svoboda volby. Potřeba být užitečným také byla předmětem živého rozhovoru lamy Oleho pro polský televizní kanál TVN Dobré ráno.

Jako obvykle Varšava přivítala aktivitu Lamy Oleho Nydahl vřele – na přednášky přišlo přes 3 000 lidí. Varšavské buddhistické centru, „Stupa House“ je jedním z největších a nejrychleji rostoucích center buddhismu Diamantové cesty v Polsku. Lama Ole Nydahl během své návštěvy oficiálně zahájil výstavbu tzv. Buddha Hall, který bude místem pro meditaci, kulturní akce a bude sídlem polské Asociace Karma Kagjü.