Lama Ole Nydahl – Oficiální stránky

Lama Ole Nydahl na Kagjü Mönlam 2012

Publikováno 29. 12. 2012

Lama Ole Nydahl at the Kagyu Monlam 2012Poprvé za dvacet dva let cestoval Lama Ole Nydahl zpět do místa Buddhova osvícení v Indii. Připojil se ke Kagjü Mönlam 2012, největšímu každoročnímu setkání buddhistických mistrů a praktikujících linie Karma Kagjü, vedenému J. S. 17. Karmapou Thinle Thaje Dordžem. Tato událost se koná v Bódhgaji vedle chrámu Mahábódhi, kde se setkávají všechny buddhistické školy a znovu si připomínají Buddhovo dosažení plného osvícení před více než 2500 lety.

Lama Ole Nydahl se připojil ke shromáždění Karma Kagjü přímo po své cestě do Bhútánu. Bylo potěšující setkat se opět s Jeho Svatostí a rinpočhey naší linie: Šamarem rinpočhem, Džamgönem Kongthulem rinpočhem, Beru Khjence rinpočhem, Džime rinpočhem, Šerabem Gjalcchenem rinpočhem, Nedo rinpočhem, Šangpou rinpočhem, Lamou Teunsangem a mnoha dalšími. Byly zde přítomny všechny pilíře naší linie Karma Kagjü a jejich žáci z Východu i Západu.

K překvapení Lamy Oleho Nydahla uctil J. S. 17. Karmapa Thinle Thaje Dordže 40. let aktivity Lamy Oleho pozoruhodným darem: tradičním tibetským rouchem ze zlatého brokátu.